Tietoa Turkissa soittamisesta


Tietoa soittamisesta ja puheluiden vastaanottamisesta Turkissa, lomalla tai pidempään oleskellessa.

Turkin maakoodi

Turkin suuntanumero on 90. Kun soitat Suomesta Turkkiin, tulee alkuun lisätä maakoodi 90 ja ellei sinulla ole erityistä sopimusta suomalaisen operaattorisi kanssa ulkomaanpuheluista, lisää + eteen, eli +90. Alueellisista suuntanumeroista voit ottaa "0" pois edestä, esim. +90 5 88 777 666.

Prepaid-liittymä Turkissa


Turkissa soittelu paikallisiin numeroihin tai Suomeen voi tulla hyvinkin kalliiksi, jolloin prepaid-liittymän hankkiminen on järkevä vaihtoehto . Prepaid-liittymän hankkiminen on helppoa ja tiedät samalla lopullisen kustannukset eikä yllätyksiä pääse syntymään. Yleensä prepaid-kortteja on saatavilla aloituspaketteja ja lisää arvoa voi ostaa myöhemmin tarvittaessa. Voit ostaa prepaid-kortteja lähikaupoista kuten R-kioskilta, huoltoasemilta tai esim.Antalyassa pienistä kaupoista ja kioskeista. Voit ostaa myös etukäteen edullisen Turkkilaisen Prepaid liittymän Suomesta, säilyttäen kuitenkin oman numerosi.

Turkkilaiset operaattorit

Turkissa on 3 operaattoria; Turkcell, Avea ja Vodafone.  Kaikki kolme operaattoria myyvät prepaid-kortteja pienissä ja kioskeissa ja omissa liikkeissään joita on tiheästi kaikissa kaupungeissa. Prepaid-korttien hinnat vaihtelevat samoin kuin myymälöiden valikoimat. Turkkilaisella prepaid-liittymällä voit soittaa halvemmalla paikallisiin numeroihin, kuitenkaan sinua ei voi tavoittaa silloin omasta numerostasi, eli jos sinulle soitetaan Suomesta omaan numeroosi.


Suomalainen puhelinnumerosi turkkilaisessa prepaid-kortissa


Sinun on mahdollisa hankkia turkkilaisen operaattorin Prepaid-liittymä jo ennen matkaasi, jossa samalla säilytät suomalaisen numeron. Tämän kortin avulla voit soittaa halvalla Suomeen, paikallisia puheluita Turkissa sekä vastaanottaa puheluita Suomesta. Ja olet tavoitettavissa normaalipuhelun hinnalla omasta numerostasi, aivan kuin olisit Suomessa. Voit hankkia edullisen prepaid-kortin Turkki HolidayPhone.fi:stä, jolloin matkan puhelut on etukäteen maksettu.


Kännykän lataus Turkissa

Kännykäs lataus sujuu ongelmitta Turkissa, voit käyttää normaalia laturiasi. Seinästä tuleva virta on 220V kuten Suomessakin.

IP-puhelut ja Skype

Voit myös käyttää Skypeä tai erilaisia Voip-palveluita soittaaksesi Turkista Suomeen edullisesti. Nämä edellyttävät Internet-yhteyttä. Monet hotellit tarjoavat langattoman Internet-yhteyden, mahdollisesti pientä lisähintaa vastaan.  Myös kahviloissa saattaa olla Internet-yhteys kun pyydät salasanan kassalta. Internet-yhteydet Turkissa eivät kuitenkaan ole yhtä luotettavia ja nopeita kuin Suomessa, joten yhteydenpitoa ei kannata jättää ainoastaan Internetin varaan.

Mobiili Internet Turkissa

Turkki lanseerasi 3G-verkon 2010 mutta se ei kata koko maata toistaiseksi vaan lähinnä suurimmat kaupungit. Puhelin käyttää datasiirtoon GPRS-yhteyttä kun 3G:tä ei ole- www1 - new2 - www1 - new2